سه نوع کمپرسور معروف داریم: کمپرسورهای اسکرول (Scroll)، پیستونی (Reciprocating) و روتاری (Rotary) .کمپرسورها قطعاتی هستند که با استفاده از فشرده کردن و کاهش حجم گاز، باعث افزایش فشار آن میشوند. در کولرهای گازی، نقش اصلی را همین کمپرسورها بازی میکنند و از لحاظ ساختاری کاملا مشابه کمپرسور یخچالها هستند.
در بحث توان خنکسازی که پس از مصرف برق، پراهمیتترین مشخصهی یک کولر است، کمپرسورهای اسکرول بهترین عملکرد را دارند و انواع روتاری و پیستونی در شرایط متغیری قرار میگیرند؛ به همین دلیل نمیتوان در موردشان نظری قطعی داد.
در کولرهای امروزی، کمپرسور روتاری پرکاربردترین نوع است و انواع اسکرول با وجود عملکرد بهتر، خیلی کمتر استفاده میشوند. شما زیاد خودتان را درگیر نوع کمپرسور نکنید!
ولی به این موضوع توجه داشته باشید که کمپرسور های پیستونی یکی از و یا تنها ترین کمپرسور مصرف بازار میباشد .از این رو تا صحبت از کولر های قدیمی میشود ،همه ذهن ها به سمت مصرف بالای این کولر ها می رود.
در حال حاضر هنوز کولر هایی با این کمپرسور ها تولید می شود ،که معمولا بیشتر نقاط جنوبی کشور به فروش می رسد ، زیرا یکی از کمپرسور هایی که با دمای زیاد شهر های جنوبی سازگاری دارد و توان کار کردن در این آب و هوا را دارد کمپرسور های پیستونی می باشند .
وقتی صحبت از کمپرسور های پیستونی می شود ، اکثر ذهن ها به سمت کولر های اجنرال و یا کولر های پنجره ای آمریکایی می رود که همیشه دارای سرمای وحشتناک و سرد بوده اند و همواره خوره برق شهری.
نکته: البته شما میتوانید در هر شرایطی و هر نوع کمپرسوری مصرف برق را به حداقل برسانید ، فقط رعایت این نکته کافیست :در هنگام استفاده از کولر های گازی حتما لازم نیست دمای آن را بر روی ۱۸ یا ۱۶ قرار دهید ،شما میتوانید با تنظیم دما روی ۲۶ یا ۲۷ درجه هم سرمای مطبوعی داشته باشید ،هم به کولر استراحت دهید که ان امر سبب مصرف کمتر برق خواهد شد.
یک دیدگاه بنویسید